Ro i sindet og i samvittigheden skaber resultater

På et forsorgshjem i Jylland er de kommet i mål med det, der syntes uopnåeligt. En fredag eftermiddag har tillidsrepræsentanten og den daglige leder prioriteret en times god samtale med INKU. Afdelingslederen har fungeret som leder på forsorgshjemmet i 10 år, og i 2021 tog hun en beslutning, der skulle vise sig at få stor […]

Læs mere

Stoltheden skal tilbage i ældreplejen

Silkeborg-virksomhederne INKU og Teamtraining er specialister inden for sundhedssektoren. Sammen hjælper de danske kommuner med at få selvstyrende teams til at lykkes. For de nye vinde, der blæser på ældreområdet, kræver forandring. Den nye SVM-regering vil sætte ældreområdet fri. Social- og sundhedshjælpere skal – populært sagt – spille kort med borgerne frem for at bruge […]

Læs mere

“2 panodiler og 52 klik – det er jo vanvittigt” udtaler plejehjemsleder

En råkold eftermiddag er slet ikke så slem endda, når man som os i INKU, har fornøjelsen af at træde indenfor på landets mange plejehjem. Hjertelige smil, humor og omsorg møder os gang på gang. På denne vinterdag, havde vi fornøjelsen af at facilitere strategiprocessen for den samlede leder og trio gruppe. Dette indgår som […]

Læs mere

Landets SOSU-ledere bliver svigtet

Sådan udtales det i en artikel i Magasinet Pleje. I mange tilfælde er det en af fagpersonalet, der ender som leder, hvilket giver en god faglig ballast, men ikke nødvendigvis den ledelsesmæssige.
 
I artiklen udtaler 2 af INKU’s tankeledere sig på omstændighederne.

Læs mere

Da Hybenbo sagde ja til en kulturrejse

Kompetenceudvikling ved INKU – Institut for kompetenceudvikling, blev et fælles fundament for fremtiden.

”Kan man lære en gammel cirkushest nye tricks?”, spørger vi teamleder og daglig leder, Birgit Baagø fra Hjemmeplejen i Hybenbo, som ligger i landsbyen Årre ved Varde. Svaret blev et rungende ”ja”.

Læs mere

Hvem har så ansvaret?

August lakker mod enden og kommer der mon valg til efteråret? Måske derfor, er der endnu engang mudderkastning, med ansvar og skyld. Det ser ud til at fylde mere, end hvad vi reelt kan gøre ved problemet. For hver gang en ny historie dukker frem i medierne, om plejehjem, der har problemer med fastholdelse, arbejdsglæde og enkeltsager om beboere, der ikke trives, så spørges der, hvem har ansvaret?

Læs mere

Genialt adfærdsdesign på plejehjem

Når vi i INKU siger, at vi bidrager med at tale plejesektoren OP og ikke NED, så mener vi det. Vi samler på de gode historier og bruger dem aktivt. Vi debatterer samtidigt konstruktivt ind i den virkelighed, som vi jo også er en del af. I denne artikel, kommer vi frem til det geniale og starter ved sommerens barske virkelighed.   

Læs mere

Hvad er så det politiske svar?

Udfordringen er krystalklar, så der skal handles og findes løsninger. Og der skal handles nu. For problemet går ikke væk. Den grønne og digitale omstilling har fart på. I de kommende år frem til 2030 bliver der færre unge, som rykker ind på arbejdsmarkedet. Vores velfærdsudfordring er ikke længere kun pengene.

Læs mere