På landsplan mangler der 8.500 medarbejdere på SOSU-området

8.500 varme hænder mangler ind i en sektor, som mange unge vælger fra. Hvor skal de så komme fra? Vi er i INKU enige i, at der skal nogle helt nye innovative løsninger på banen. Når sygefraværet samtidig stiger på landets plejecentre, er det en skrue uden ende.

Innovation på området er for os i INKU, ikke fyldt med smarte løsninger. Nogen vil måske tænke, at løsningerne findes i, at revolutionere og finde på små mirakler i hverdagens vagtplaner. Andre tænker velfærdsteknologi, flere ressourcer, flere hænder. Og hvad nu, hvis det bare er mere af det samme, for vi tror bestemt, at det hårdtprøvede personale på landets plejecentre, hver dag bruger deres kreativitet og evne til at trimme og tænke ud af boksen.

I INKU griber vi det helt anderledes an. Måske er det vi gør ikke så smart i en fart og måske netop tværtimod. Vi kan kalde det innovation, fordi dét vi gør, er der ingen andre der gør. Det nye skaber værdi og bliver nyttigt og nyttiggjort, som man siger det, ind i innovationens definitioner. Om det virker? Ja, og det er indrømmet et langt, sejt og værdiskabende træk, der skal til, men det virker.

Denne uges artikel er fra Assens kommune.

”Det er en skrue, der skruer sig selv nedad. Det har en selvforstærkende effekt” siger Assens Kommunes borgmester Søren Steen Andersen (V) om de mange sosu’er, som sygemelder sig og siger op på grund af travlhed og dårlige vilkår i hjemmeplejen.

Læs artiklen HER.

Tag gerne fat i os HER, hvis du har noget på hjerte, vi skal være sammen om.