Portræt af uddannelsesforløb for Plejecenter Højgaard i Farsø

På plejecenter Højgaarden i Farsø, har vi fornøjelsen af at gennemføre et længere uddannelsesforløb.  Da vi altid er i tæt dialog med vores samarbejdspartnere, stoppede vi op et øjeblik og fik en god snak med deres leder Susanne Glerup.
Hun fortalte os denne historie, som vi er glade og stolte over, at kunne bringe videre: 

Formålet med, at vi på Højgaarden har igangsat et længerevarende uddannelsesforløb i samarbejde med INKU er at jeg som leder vil jeg sikre, at mine medarbejdere kan navigere i de mange forandringer vi har i vores hverdag. Faktisk siden kommunesammenlægningen, har der været nye projekter, omstillinger, nye fokusområder, nye afsnit i huset, som vi skal udvikle os sammen med. Det kræver at vi kan omstille os løbende. For det er vigtigt for os at opnå, at have robuste medarbejdere og hjælpe dem med at kvalificere sig til, at være dygtige medarbejdere, der trives og bliver ved med at være kompetente i en foranderlig verden.

Den største anerkendelse for mig har været, at medarbejderne selv er kommet til mig og sagt, at de er super glade for hele forløbet. De er glade, fordi de bliver lyttet til og de siger, at de kan bruge det i deres arbejde og også tager en del med i den personlige bagage.

Underviseren Sanne har været rigtig god til dem hele vejen igennem. Når man vælger et længerevarende forløb, er der dog meget koordination og administration. Især er dette en del af planlægningen, når der skal søges kompetencefonde og løntabsgodtgørelser, som økonomisk er en fordel for store dele af forløbet. Det har været rigtig vigtigt og godt, at projektlederen har hjulpet os med det hele, så vi til sidst stod, med en færdig og struktureret plan, der er bæredygtig.

Vi spurgte også Susanne Glerup om, hvad hun ville sige hvis du hun skulle anbefale et lignende forløb til andre ledere rundt om i Danmark.

Jeg vil anbefale dem at investere i lederforløbet, som er en vigtig del af hele uddannelsesforløbet. Her har vi sammen med TR og AMR, haft det jeg vil kalde en luksus. I en hverdag, som sjældent byder på ro til at tale grundigt sammen om vision, mission og værdier, nu og i fremtiden., har det givet os meget.

Derfor har vi også fulgt op på det løbende, så vi følger medarbejdernes udvikling tættere, end hvis vi ikke havde prioriteret dette.

Og så vil jeg anbefale at vælge en længerevarende løsning, fordi der bliver tid til og lyttet til, hvordan vi kan samle, det lærte op ude i de enkelte lokale afsnit. På den måde bliver det undervisning, som vi kan omsætte til hverdagens praksis.

At vi får det ud og leve i hverdagen, er altafgørende, siger Leder Susanne Glerup.