En snak om god ledelse

Hun kom susende med et smil. Lidt fortravlet som altid og med god energi. Da Kamilla uddannede sig til sygeplejerske for ti år siden, havde hun ikke i tankerne, at hun en dag ville være sygeplejefaglig leder inden for hjemmeplejen, med rigtig mange bolde i luften og med ledelse af mange medarbejdere.

Vi stoppede hende et øjeblik og tilbød hende en kop kaffe og en snak, om INKU´s koncept ”Mental Sundhed”. Hun satte heldigvis telefonen på lydløs, så 15 minutters nærvær kun til os, blev det til. Det var godt givet ud. For her sad vi overfor en leder, der efter vores mening, havde gjort sig selv og sine medarbejdere en stor tjeneste.

Lys på fra starten, så vi kunne få støbt et godt fundament i virksomheden på lederniveauet.

Kamilla fortæller: Som nyansat leder i en organisation med seks afdelinger, havde jeg først og fremmest brug for overblik. Mental Sundhed konceptet hos INKU gav mig et indblik i, hvilket ledelse områder, jeg skulle sætte lys på fra starten, så vi kunne få støbt et godt fundament i virksomheden på lederniveauet. Lederforløb og uddannelse af medarbejdere gennem Mental Sundhed gjorde, at jeg fik værktøjer til hurtigt at sikre mig et overblik over de forskellige lederes styrker og svagheder. Vi fik et fælles sprog at tale ud fra, som medførte tidsbesparelse.

 Hvordan tog medarbejderne imod det, spurgte vi Kamilla om:

Bedre mestring og færre konflikter.

 Jeg oplevede også her at Mental Sundhed-forløbet medvirkede til, at medarbejderne fik et fælles sprog til at tale om det pres, som de er udsat for. Det hjalp meget at skille tingene ad, hvad er stress og hvad er pres? Og hvad har de indflydelse på og kan handle på og hvad er vilkår, som ikke kan laves om på. Det betød, at flere blev bevidste om hvad er fakta og hvad er følelser, for på den måde, at rumme og sætte ord på arbejdet, hvorved handlemulighederne, for den enkelte medarbejder, blev øget. Flere medarbejdere kunne også bruge de givende værktøjer i mødet med borgeren, hvilket resulterede i bedre mestring og færre konflikter.

 TAK, vi slap hende løs i et job, hvor hun trives med at være en god leder og dermed bidrage til, at mange medarbejdere har et godt arbejdsliv.