Are you in it for money or love?
I 2017 overvejede 43 procent af de professionelle indenfor ældreområdet at søge væk fra deres fag. Hvordan ser denne statistik mon ud, her 4 år senere og midt i en pandemi, som i høj grad har krævet forandringer på landets plejecentre?
Med dette i tankerne og spændende læsning om begrebet omsorgstræthed i vedhæftede artikel fra Zetland, tænker vi i INKU – ”Institut for Kompetenceudvikling”, at vi med vores unikke koncept, udviklet specifikt til landets plejesektor, har fat i noget vigtigt.
Over to år arbejder vi med at sætte et markant aftryk, der kan gøre en væsentlig forskel i forhold til kulturen, sygefraværet og rekrutteringen, med høj grad af involvering, fra alle medarbejdere.
”Dem vi samarbejder med, skal have et reelt ønske om forandringer. De skal have et ønske om at udvikle deres virksomhed til en mere sund, robust og attraktiv arbejdsplads.” siger adm. direktør i INKU, Sanne Haaning, og peger samtidig på, at indsatsen til gengæld skaber en langtidsholdbar gevinst, som vi i Danmark ikke kan være foruden, når man ser på fremtidens udfordringer i denne branche.
Leder ved DPU, Aarhus Universitet, Claus Holm, anerkender her i artiklen, at velfærdsarbejde kan føre til omsorgstræthed, når der ikke er balance mellem at betragte det som et lønarbejde og et kald.
”Du skal hverken være in it for the Money eller in it for love” siger Claus Holm.
Vi i INKU stempler meget gerne ind på, at det aldrig må være et individuelt ansvar, at man løber tør for brændstof. Derfor arbejder vi efter IGLO modellen, hvor vi tager fat i både individet, gruppen, lederen og organisationen. Det er i helheden og med metoder der skaber transformation i hverdagens arbejdspraksis, vi skal skabe langtidsholdbare løsninger.
Læs med her, der er masser af interessante pointer, vi gerne deler med jer.
tag gerne fat i os, hvis du har noget på hjerte, vi skal være sammen om HER.
Læs hele artiklen HER.